Beeldend kunstenaar Sophie Bekkering zag haar toekomst als student aan de Kunstacademie Arnhem in eerste instantie in de architectonische vormgeving. Maar de ontwerpgerichte aanpak van de opleiding begon haar te benauwen zodat ze halfweg overstapte op vrije kunsten, met name schilderkunst, en daar in afstudeerde in 1988. In de afgelopen 30 jaar heeft ze zich verder ontwikkeld in tekenen, schilderen en keramiek, herkenbaar aan een expressief en energiek handschrift en kleurgebruik.  

In haar werk is de natuur, en in het bijzonder bomen en rotsen, een centraal thema. "Bomen hebben al lang mijn onbegrensde aandacht. De boom is een leidend motief in mijn werk. Het is een overlever, letterlijk en figuurlijk tot aan de boomgrens. Deze veerkracht en de eeuwigheidswaarde van de natuurlijke processen kunnen de soms destructieve invloed van de mens op de natuur relativeren."

Sorteer op
 • 'Naar de boomgrens' - Sophie Bekkering
  'Naar de boomgrens' - Sophie Bekkering

  'Naar de boomgrens' (2019) - Sophie Bekkering - olieverf op doek - 110x90 cm

  Voor Sophie Bekkering is de natuur, en in het bijzonder bomen en rotsen, een centraal thema in haar werk. "Bomen hebben al lang mijn onbegrensde…

  € 2.400,00
 • 'La Brancla' - Sophie Bekkering
  'La Brancla' - Sophie Bekkering

  'La Brancla' (2018) - Sophie Bekkering - olieverf op doek - 50x40 cm

  € 500,00
© 2017 - 2021 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel