OPGETEKEND | Rozet Arnhem | donderdag 9 november

Opgetekend 2019Studio Hoekhuis organiseert samen met Rozet Arnhem de derde editie van Opgetekend, een middag en avond met lezingen over graphic novels en strips, workshops en natuurlijk een stripmarkt. Arnhem is een echte strip- en graphic novel stad en krijgt steeds meer naam en faam. Een stripstad van makers en doeners en dit laten we zien tijdens OPGETEKEND, een avond geheel in het teken van graphic novels, strips en webtoons met lezingen, workshops en natuurlijk een stripmarkt, en dat allemaal gratis!

Stripmarkt

Opnieuw is er de stripmarkt waar stripmakers, stripspeciaalzaken en uitgeverijen weer alles uit de kast trekken. Deze keer is markt nog groter met o.a. stripmakers Jeroen Funke, Nik HeemskerkCoco OuwerkerkAbe Borst, Esther van de Bund en de 9e Kunst. En natuurlijk is Studio Hoekhuis ook weer van de partij.

Iedereen kan donderdag 9 november gratis de stripmarkt bezoeken in Rozet Arnhem op de 3e verdieping vanaf 15:30 tot 21:30.


De sprekers

Het thema van deze editie Opgetekend is Eureka! en daarmee kijken we naar de hoe stripmakers, illustratoren en auteurs hun ideeën in deze tijd ontwikkelen; hoe vinden ze hun verhaal? Daarbij hebben we sprekers uitgenodigd die vertellen over hun creatief proces en welke technieken zij daarbij gebruiken. 

De lezingen zijn gratis maar schrijf je wel even in via de onderstaande links:

Feit en fictie in de strip - Hennie Vaessen
Schrijf je hier in

Het effect van AI op het werk van de maker | Eva Toorenent
Schrijf je hier in


Workshops

Ook deze editie zijn er weer diverse workshops tijdens Opgetekend. Meedoen is gratis maar schrijf je wel even in via de onderstaande links.

Opgetekend junior - maak je eigen strip met Myrte Yedema
Schrijf je hier in

Workshop Manga tekenen
Tijdens deze workshop legt striptekenaar Esther van de Bund de basis van mangatekenen uit en ga je een tekening maken in manga stijl. Iedereen kan leren tekenen, alle niveaus zijn welkom. 
Schrijf je hier in

Workshop stiftgedichten
Een stapel boeken, een hoofd vol goede ideeën en illustrator en striptekenaar Jelko Arts, dat zijn de ingrediënten voor een goed stiftgedicht.Je gaat aan de gang met, jaja, stift en Jelko geeft je alle tips 'n trics hoe je een pagina uit een boek omtovert tot een supercoole 'graphic poem' dat zomaar een pagina in een graphic novel zou kunnen zijn.
Schrijf je hier in

Workshop maak je strip in 3 plaatjes
Striptekenaar Abe Borst leert je hoe in in slechts 3 plaatjes een verhaal kunt vertellen en tekenen.
Geen ervaring? Geen probleem!
Schrijf je hier in

Maak je eigen 'leperello' minibeeldverhaal van recyclemateriaal
In deze workshop leert striptekenaar Esther van de Bund je hoe je zelf een mini leporello (zigzagboekje) kan maken. In dit zelfgemaakte mini boekje teken je vervolgens zelf een kort beeldverhaal.
Schrijf je hier in


 

 

© 2017 - 2023 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel