Jissel Kerkstra

'Wat mij het meest inspireert is de mens; Het verschil tussen de buitenkant, de maskers die gezichten kunnen zijn, versus de gevoels- en gedachte- wereld van binnen. De wereld die ik in mijn werk verken bestaat uit herinneringen, dromen, fantasie en de werkelijkheid.

Als vertrekpunt voor tekeningen maak ik meestal collages. Voor mij een goede manier om in 1 beeld verschillende lagen in een persoon zichtbaar te maken. Vanaf daar is het creëren van elk gezicht een zoektocht naar een universeel, maar tegelijkertijd persoonlijk verhaal over vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven.'

Jissel Kerkstra studeerde in 1996 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ) aan de studie Vrije Kunst. In haar werk gebruikt ze diverse teken- en schildertechnieken en collage. Haar werk ontving veel positieve respons toen ze in 2019 deelnam aan het TV programma 'Sterren op het Doek' waarin ze een portret van historicus Maarten van Rossem vervaardigde.

Sorteer op
  • 'Hide and Seek' - Jissel Kerkstra
    'Hide and Seek' - Jissel Kerkstra

    'Hide and Seek' - Jissel Kerkstra | grafiet- en kleurpotlood op papier (84x84 cm.) Inclusief lijst en passe partout (95x95 cm.)

    € 1.595,00
© 2017 - 2020 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel