De Top 3 van Jeroen Steehouwer

Vandaag de tweede editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen elke week een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat de nummer 1 van die lijst voor hem/haar betekent.

Deze week de Top 3 van schrijver/tekenaar Jeroen Steehouwer:

  1. 'Pinokkio' - Winschluss
  2. 'Love and Rockets' - the Hernandez brothers
  3. 'De Incal' - Jodorowsky, Moebius

Over 'Pinokkio' schrijft Jeroen:

"Winshluss trekt het klassieke verhaal naar onze tijd en schrijft over padvinders, politiek, een pizzakoerier, Walt Disney, seks en milieuproblematiek. Alles wordt door Winshluss gecombineerd, wat resulteert in een geniaal anarchistisch geheel. Pinokkio's geweten, de krekel Japie, heeft zijn eigen in zwart-wit geschetste strippagina s, de rest is kleurrijk, sfeervol en uniek: een bonte carrousel zoals we die nog niet eerder in stripland hebben mogen meemaken; een ware sensatie! Zijn mensbeeld is somber en inktzwart en contrasteert met de gezellige tekenstijl. Die doet door de fletse inkleuring denken aan oude Amerikaanse krantenstrips. Vooral dat laatste boeit me mateloos. Winschluss heeft het over van alles maar vooral over comics. Het is mijn stripbijbel."

Over Jeroen Steehouwer

Jeroen Steehouwer (1967) schrijft en tekent al dertig jaar stripverhalen, voor o.a. de Donald Duck, Sjors en Sjimmie stripblad, Suske en Wiske Weekblad, Zone 5300 en Eppo. Net verschenen van zijn hand: 'Hildebrand Comix - 30 jaar strips', een overzicht van zijn meer persoonlijke strips. Deze uitgave van gebundelde verhalen tonen de kwaliteiten van een veelzijdig schrijver en tekenaar.

Bonus: Jeroen Steehouwer woonde en werkte lange tijd in Arnhem, o.a. bij Studio Funny Farm. Arnhem is o.a. terug te vinden in het boek 'Wok', waar hij de Arnhemse Schouwburg opnam in één van de achtergronden. Delen van het semi-autobiografische verhaal speelde zich in het echte leven af in de wijk Klarendal.

Sorteer op
© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel