De Top 3 van Gijs Kast

Vandaag de 14-de editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen elke week een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat de nummer 1 van die lijst voor hem/haar betekent. Deze week de Top 3  van illustrator Gijs Kast:

1. 'Sin City' - Frank Miller
2. 'Op de camping ' - Gummbah
3. 'Soft City' - Hariton Pushwagner

Over 'Sin City' van Frank Miller

"Prachtig geïllustreerd, keihard, grafisch, zwart/wit. duistere sfeer en karakters, zeer gewelddadig. Over de top, maar toch heel anders dan superhelden strips... met een soort brakke antiheld. Mooiste vind ik de pagina's met harde lichtval / schaduw die op een minimale manier ruimte suggereren, waardoor de karakters nog meer spreken, zonder tekst.. "

Omdat Gijs Kast ook veel inspiratie haalt uit fotografie wilde hij ook graag de volgende boeken vermelden:

- 'Imperial Courts' - Dana Lixenberg
- 'Ghetto' - Adam Broomberg & Oliver Chanarin

Over Gijs Kast

Illustrator Gijs Kast (1983) studeerde communicatie aan de Design Academy Eindhoven. Na zijn afstuderen werd hij al snel gevraagd voor divers redactioneel illustratiewerk voor kranten en tijdschriften. Kenmerkend voor het werk van Gijs Kast is zijn voorliefde voor de zelfkant van de samenleving. Dit stamt o.a. uit de tijd dat hij in de Eindhovense volksbuurt Doornakkers woonde, waarbij hij dagelijks sjacheraars en beunhazen op straat tegenkwam. Zijn eerste grote klus kreeg hij via de Volkskrant, en daarna ging het snel. Inmiddels is Gijs Kast een veelgevraagd illustrator wiens werk regelmatig terug te vinden is in o.a. De Volkskrant, Het Parool, NRC Next, NRC Handelsblad, De Correspondent, Het Financiële Dagblad en Vrij Nederland. Van zijn hand verschenen ook de boeken 'Başiboş' (2012) en 'Plaza' (2018), boeken die zich het best laten omschrijven als getekende documentaires.

Sorteer op
 • 'Plaza' - Gijs Kast
  'Plaza' - Gijs Kast

  'Plaza' - Gijs Kast (144 pagina's, Nederlands, softcover, uitgeverij De Harmonie)

  € 19,90
 • 'Başıboş' - Gijs Kast
  'Başıboş' - Gijs Kast

  'Başıboş' - Gijs Kast (128 pagina's, Nederlans, softcover, uitgeverij De Harmonie)

  € 19,90
© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel