De Top 3 van Femke Hiemstra

Vandaag de 12-de editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen elke week een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat de nummer 1 van die lijst voor hem/haar betekent. Deze week de Top 3  van illustrator en schilder Femke Hiemstra:

"De samenstelling van de drie beste strips/graphic novels wisselt eigenlijk. Het is een beetje hoe mijn pet staat welke ik het beste vind. Ik reken mijzelf overigens niet tot de grote stripverzamelaars of kenners, hoor. Ik lees meer dan de één, minder dan de ander."

'Tricked' - Alex Robinson

"Boeken die ik graag en vaak lees zijn die van Alex Robinson (Tricked, Box Office Poison, etc.). Het is niet zozeer knap getekend maar vooral de combinatie van het sterke verhaal, de goeie en vaak grappige dialogen en de geloofwaardige en goed getroffen karakters die mij aantrekken."

'Bone' - Jeff Smith

"Hetzelfde geldt in zekere zin voor Bone, van Jeff Smith. Een hele andere setting en stijl -terwijl ik niet echt van het epische of fantasy-achtige ben- maar met scenes waar ik nog steeds hardop van in de lach kan schieten. Voor Bone ga ik echt even zitten. Moet ook wel want het is baksteen dik."

'Robbedoes'

"Robbedoes, het tijdschrift vooral, ken ik uit mijn jeugd. Het zijn een aantal bijna tot vodden gelezen exemplaren, ingepikt van mijn vader, die ik herlees. De mix van allerlei soorten strips en de sfeer van de tijd (duidelijk te zien in de taal en advertenties) vind ik erg aantrekkelijk. Daarnaast heb ik een aantal oudere verzamelalbums uit de jaren 80 die ook een fijn bezoek terug in de tijd zijn. Robbedoes tijdschrift is sterk gekoppeld aan de jeugdherinnering van lekker wegkruipen met een strippie en een glaasje limo."

"Wat ik wel frappant vind is dat ik graag boeken herlees en nog steeds om bepaalde scenes moet lachen terwijl ik weet wat er gaat komen (misschien juist omdat ik weet wat er gaat komen?). En dat Robbedoes tijdschrift blijft boeien ondanks dat het allemaal losse nummers zijn waardoor de meeste doorlopende strips wat het verhaal betreft niet te volgen zijn."

Over Femke Hiemstra

Illustrator en schilder Femke Hiemstra (1974) begon, na haar studie aan de HKU, haar carrière als freelance illustrator. Rond 2007 begon ze zich meer te richten op persoonlijk werk, dit was zo succesvol dat ze sindsdien haar werk als illustrator achter zich heeft gelaten. Haar werk wordt omschreven als 'Pop Surrealist', al omschrijft het zelf liever als 'Neo-Fabulism'. In de afgelopen jaren heeft ze een internationale fanbase opgebouwd en exposeert over de gehele wereld.

© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel