De Top 3 van Marc Weikamp

Vandaag de zevende editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen elke week een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat de nummer 1 van die lijst voor hem/haar betekent. Deze week de Top 3 van illustrator | stripmaker Marc Weikamp:

​1. 'Pinocchio' - Winshluss

"Een erg originele maar ook rauwe en grimmige vertaling van deze klassieker in een stijl die doet denken aan oude Amerikaanse krantenstrips. Japie Krekel is aan lager wal geraakt en Pinoccio is niet het lieve Disney-knulletje maar een door Gepetto ontworpen naïve moord-machine. In de absurde, zwart humoristische situaties zijn ook verwijzingen naar Trump-achtige figuren en religieuze bedreigingen van deze tijd te vinden "

2. 'Blankets' | 'Een deken van sneeuw' - Craig Thompson

"Biografisch over de eerste liefde, gevoelig en fantasievol"

3. 'Rampokan' - Peter van Dongen

"Aangrijpende geschiedenis / zwarte bladzijde in klare lijn."

Over Marc Weikamp

Marc Weikamp is grafisch ontwerper en illustrator - en maakt strips of beter gezegd graphic poetry. Voor 'Piet Paaltjens in beeld' verwerkte hij 9 gedichten van deze cynisch romantische dichter tot beeldverhalen en in opdracht van het Museum Staring in Almen verbeelde hij 'De Hoofdige Boer' van A.C.W. Staring.

Sorteer op
© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel