De Top 3 van Michaël Olbrechts

Vandaag de vierde editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen elke week een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat de nummer 1 van die lijst voor hem/haar betekent.

Deze week de Top 3 van stripmaker Michaël Olbrechts:

  1. 'Arsène Schrauwen' - Olivier Schrauwen
  2. 'Little Nemo in Slumberland' - Winsor McCay
  3. 'Aantekeningen voor een oorlogsverhaal' - Gipi

En als extra aanvulling: Niet in mijn lijstje omdat iedereen ze wel kent: alle Kuifjes.

Over 'Arsène Schrauwen' schrijft Olbrechts:

"Een volstrekt uniek boek vol visuele vondsten, tragikomische personages en een heerlijk bevreemdende sfeer. Het enige stripboek waarmee ik elke keer weer luidop moet lachen. Vorm en inhoud zijn hier echt perfect op elkaar afgestemd. Een meesterwerk."

Over Michaël Olbrechts

Michaël (Genk, 1987) studeerde geschiedenis aan de K.U. Leuven en volgde daarna de opleiding beeldverhaal aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. Zijn afstudeerproject 'De allerlaatste tijger' baseerde hij op zijn eigen familiegeschiedenis en speelt zich af in Nederlands-indië. 'De allerlaatste tijger' werd in 2014 uitgegeven bij uitgeverij Oogachtend en won in datzelfde jaar de Silvester stripprijs in Haarlem voor het beste Nederlandstalige debuut van de afgelopen twee jaar. Twee jaar later verscheen bij hetzelfde Oogachtend 'Vierenveertig na Ronny'. In 2017 werd deze strip vertaald naar het Frans en uitgegeven in Frankrijk bij uitgeverij Glénat als '44 après Ronny'. En zojuist verschenen zijn derde titel 'Het Reigersnest'.

Sorteer op
© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel