De Top 3 van Margreet de Heer

Vandaag start Studio Hoekhuis met een nieuwe wekelijkse rubriek: 'DE TOP 3 VAN…', we vragen elke week een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn of haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat de nummer 1 van die lijst voor hem of haar betekent.

Deze week mag Margreet de Heer, Stripmaker des Vaderlands, het spits afbijten:

  1. 'Sandman' - geschreven door Neil Gaiman, diverse tekenaars
  2. 'Calvin & Hobbes' - Bill Watterson
  3. 'Typex's Andy: Feitelijke fictie' -  Typex

Over 'Sandman' schrijft Margreet

"Ik ontdekte Sandman in 1995, toen er al verschillende delen van uit waren, en viel ergens middenin dit epische verhaal dat verschillende tijden en dimensies omvat. Het was voor het eerst dat ik een strip las met zo'n reikwijdte, vol filosofie, theologie, psychologie, spanning en verschillende verhaallijnen die allemaal met elkaar in verband staan. Het opende mijn ogen voor wat er allemaal kan in een strip."

Over Margreet de Heer

Margreet de Heer is bekend van haar educatieve strips over onderwerpen als filosofie, religie en wetenschap. Sinds 2017 is zij Stripmaker des Vaderlands, een functie waarin zij de Nederlandse strip vertegenwoordigt in de breedste zin van het woord.

Sorteer op
  • Exploring Calvin and Hobbes - Bill Watterson
    Exploring Calvin and Hobbes - Bill Watterson

    'Exploring Calvin and Hobbes: An Exhibition Catalogue' - Bill Watterson (160 pagina's, Engelstalig, paperback, Uitgeverij Andrews McMeel Publishing)

    € 22,95 € 21,00
© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel