De Top 3 van Michiel van de Pol

Vandaag de 17-de editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat deze boeken voor hem/haar betekent. Deze week de Top 3 van stripmaker Michiel van de Pol.

  1. 'American Elf, collected sketchbook diaries' - James Kochalka
  2. 'Can’t we talk about something more pleasant?' - Roz Chast
  3. 'My friend Dahmer' - Derf Backderf

Van de Pol over 'American Elf, collected sketchbook diaries':

"American Elf is een verzameling dagboektrips van James Kochalka. Jaaaaren lang maakte hij elke dag een strip over zijn eigen leven, soms hilarisch grappig, soms poëtisch en soms gewoon een dag uit zijn leven. Het bijzondere eraan is dat je voelt dat hij nergens geprobeerd heeft zijn publiek te behagen. Hij stelde zich gewoon ten doel elke dag iets te tekenen en juist door deze haast laconieke houding(is mijn overtuiging) komt de humor en de poëzie als het ware vanzelf om de hoek kijken. Zo schetst hij een leven zoals we dat allemaal hebben, geen aaneenschakeling van louter hoogtepunten, maar met genoeg prachtigs als je je ervoor openstelt. Kochalka was jarenlang HET voorbeeld voor mijn eigen dagboekstrips."

over Michiel van de Pol:

In het dagelijks leven tekenaar voor tal van commerciële klanten en daarnaast maker van boeken, o.a. 'Terug naar Johan' (bekroond met de Willy Vandersteen prijs) en 'Spotters' (over een vliegtuigspotter die vader wordt). Net verschenen bij uitgeverij Scratch: 'De gevoelige Mannenclub', een verhaal over een soort doorgedraaide dokter die zijn ideaalbeeld van een vrouw creëert.

© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel