De Top 3 van Frederik Van Den Stock

Alweer de 16-de editie van 'DE TOP 3 VAN…'. We vragen een stripmaker, schrijver, illustrator of bekende stripliefhebber, wat zijn/haar top 3 favoriete stripboeken aller tijden is. En wat deze boeken voor hem/haar betekent. Deze week de Top 3 van illustrator Frederik Van Den Stock.

1.  'Aantekeningen voor een oorlogsverhaal' van Gipi:

"De ontdekking van Gipi's prachtig losse tekeningen heeft als student mijn stijl enorm beïnvloed. Vorig jaar was er een heel mooie expo in het Brussels stripmuseum, ik was er niet goed van eindelijk zijn werk in het echt te kunnen bewonderen. En daarnaast weet hij ook écht hoe hij een verhaal moet vertellen, dat merk je in al zijn boeken."

2. 'Cowboy Henk' van Kamagurka en Herr Seele:

"Als kind heb ik nooit veel strips gelezen, maar samen met The Simpsons hebben alle tekenaars van het weekblad Humo mij erg beïnvloed: Jeroom, Ever Meulen, Gummbah en vooral Kamagurka en Herr Seele met Coboy Henk. Geweldig absurde humor met een onbenul in de hoofdrol. Echt briljant."

3. '5000 kilometer per seconde' van Manuele Fior:

"Mooi hoe Fior met grote tijdssprongen tussen de scenes de lezer veel zelf van het verhaal laat invullen. Voeg daar dan nog zijn verfijnde penseeltekeningen en het expressionistisch kleurgebruik aan toe en je hebt een bijna perfect stripalbum."

Over Frederik Van Den Stock

Frederik Van Den Stock studeerde reclame en illustratie aan het Sint Lukas in Brussel. Tegenwoordig werkzaam als illustrator en cartoonist ('fred') wiens werk o.a. werd gepubliceerd in Knack, De Standaard en de New York Times. Tot zijn meest recente werk behoort 'Buck, de eerste man op aarde', een graphic novel die de eerste plek verdiende op de Studio Hoekhuis Top 10 van 2019.

Frederik van den Stock Top 3

Sorteer op
  • Buck - Frederik Van Den Stock
    Buck - Frederik Van Den Stock

    'Buck - de eerste man op aarde' - Frederik Van Den Stock (96 pagina's, hardcover, Uitgeverij Oogachtend)

    € 28,00
© 2017 - 2024 Studio Hoekhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel